14-03-2012 19:28

Finale GP sprint Apeldoorn 11/03/2012

De dag begon na de warming up aan de kwalificatie. Technisch was de kwalificatie over 200meter niet helemaal zoals het hoort, maar ondanks dat reed Michael wel een persoonlijk baanrecord van 11,799 seconden. 

Nadat de kwalificatie was afgerond, kwam Michael uit op een 34 plaats, dit correspondeerde met  een plaats in groep nummer 11. Dit was een groep met 4 renners, de tegenstanders in deze rit waren Willy Kanis, Kristina Vogel en Bart Hommes. Na het initiatief te hebben genomen, werd Michael helaas toch 3e in deze rit achter Vogel en Kanis.

Nadat alle poules weer opnieuw ingedeeld waren kwam Michael uit in groep 12 tegen Bart Hommes, Elis Ligtlee, en Nick Post. In deze rit kon Michael zich naar een 2e plaats vechten.

 

De volgende wedstrijd was een Keirin, na het omsleutelen van de versnelling, aan de start voor een wedstrijd tegen Jaroslav Snášel, Tomáš Tesařík , Willy Kanis, Michael Veen, Shanne Braspennincx, Igor Hollemans en Elis Ligtlee. Na een rommelige eerste ronde, waarin veel geduwd en getrokken werd begon Michael de keirin vanaf een 3e plaats, na een aantal ongeorganiseerde finale rondes, kwam Michael uit op een 3e plaats in deze keirin, dit achter de 2 Tsjechische rijders.

 

Dan de finale van het sprinttoernooi.

In een rit tegen Tomáš Tesařík, Bart Hommes en Hidde de vries, kon Michael zich op het laatste moment nog naar een derde plaats wringen. Dit bracht Michael naar een 33e plaats in de rangschikking.  Al met al een goede dag voor de afsluiting van het baanseizoen 2011/2012 Michael zal woensdag een operatie ondergaan, maar hoopt er 20 april weer bij te wezen bij de GP sprint in Alkmaar.

—————

Terug


Contact

Michael Veen